Курти: Био сам спреман да потпишем, Вучић није :: Semberija INFO ::

 

Курти: Био сам спреман да потпишем, Вучић није


БРИСЕЛ - Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је послије састанка у Бриселу да је био спреман да синоћ потпише споразум, али да, како тврди, предсједник Србије Александар Вучић није био спреман.

Курти је, на конференцији за новинаре послије трилатералног састанка, коме су поред њега и Вучића присуствовали и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, рекао ''да је штета што вечерашњи разговори нису завршили потписивањем споразума'', преноси Репортери.

Како је рекао, да је потписан, то не би био први текст који су потписали представници Београда и Приштине.

Како преноси Коха, Курти је рекао и да вјерује ''да су на добром и једносмјерном путу нормализације односа'' Београда и Приштине.

Било би добро да европски план, како је навео, прочита што више грађана и стручњака за међународне и правне односе, и ''да се о томе поведе демократска јавна расправа'', додаје Коха. 

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније синоћ новинарима да је у Бриселу договорено да се наставе разговори и нагласио да на почекту мапе пута, без обзира да ли је ријеч о примјени Бриселског споразума или новог француско-њемачког плана, увијек мора да стоји имплементација Заједнице српских општина.


​Глас Српске