Путин одликовао америчког глумца Стивена Сигала :: Semberija INFO ::

 

Путин одликовао америчког глумца Стивена Сигала


Фото - Твитер

Руски предсједник Владимир Путин данас је одликовао америчког глумца Стивена Сигала, бившу холивудску звијезду која се протеклих година испрофилирала у особу која активно подржава руског предсједника и, од недавно, руску офанзиву на Украјину, преноси Би-Би-Си.

Путин је потписао извршну уредбу о одликовању глумца Редом пријатељства за његов "огроман допринос развоју међународне културне и хуманитарне сарадње", наводи се у документу објављеном на службеној страници руске владе.

Стивен Сигал (70), стручњак за аикидо, био је звијезда америчких акцијских филмова '80-их и '90-их година.

Док му је каријера била на залазу, Сигал, рођен у савезној држави Мичиген, полако се приближавао ауторитарним челницима, међу којима је и руски предсједник Путин.

Године 2016., директно из руку Владимира Путина примио је руски пасош, али је задржао америчко држављанство.

Од тада живи у Русији, гдје се 2021. године учланио у националистичку странку.

У аугусту 2022. године посјетио је исток Украјине, гдје се састао с вођом проруских сепаратиста у Доњецку, Денисом Пушиљином и пружио му подршку. 

У октобру прошле године, за Путинов 70. рођендан, Сеагал је снимио видео с поруком подршке руском предсједнику, којег је назвао "једним од највећих свјетских државника".

"Искрено се надам и молим се да добије сву подршку, љубав и поштовање који му требају. И да се све садашње невоље ускоро заврше, да живимо у свијету у којему ће владати мир", казао је том приликом Сеагал.


​Фена / БХРТ