У недјељу обилне падавине, упаљен наранджасти метеоаларм :: Semberija INFO ::

 

У недјељу обилне падавине, упаљен наранджасти метеоаларм


У БиХ ће сутра бити облачно вријеме са падавинама, а за поједине крајеве издат је наранџасти метеоаларм због обилних падавина.

Обилне падавине најављене су за јужна, западна и југоисточна подручја.
 
У Херцеговини се очекује локално и до 70 литара кише по метру квадратном, а у осталим подручјима до 50 литара по метру квадратном, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.
 
На југу је могућа и појава грмљавине, као и повремено јаки удари јужног и југоисточног вјетра.
 
Током дана се наставља захлађење и снијег ће захватити већину предјела уз раст сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
 
До вечери, висина сњежног покривача износиће од пет центиметара на истоку до 25 на западу, у вишим пределима од 25 центиметара на истоку до преко 50 центиметар на западу.
 
Јутарња температура ваздуха биће од минус два до два, на истоку, југоистоку и југозаопаду од четири до 10, у Херцеговини до 14 степени, а највиша дневна од минус два до три, на југу до 16 степени Целзијусових.
 
Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус један, Чемерно четири, Иван Седло шест, Гацко, Хан Пијесак седам, Ливно осам, Бијељина, Калиновик, Мраковица, Соколац 10, Градачац 11, Мркоњић Град, Србац, Сарајево, Широки Бријег 12, Билећа, Требиње, Фоча, Шипово, Мостар 13, Неум 14, Зворник, Рибник, Сребреница, Зеница, Бихаћ 15, Вишеград, Нови Град, Приједор, Рудо, Тузла 16, Добој, Сански Мост 17, Бањалука 18 степени Целзијусових.
 
(Мондо.ба)