Цвијановићева и чланови Предсједништва са Ердоганом: Стабилни и успјешни односи са Турском :: Semberija INFO ::

 

Цвијановићева и чланови Предсједништва са Ердоганом: Стабилни и успјешни односи са Турском


Српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић и чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић боравили су у радној посјети Турској, на позив турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су предсједавајућа и чланови Предсједништва поново изразили дубоко жаљење због губитка великог броја људских живота и имовине усљед разорних земљотреса који су погодили Турску, исказавши солидарност са грађанима и властима ове земље.

Ердоган је захвалио грађанима у БиХ на израженој подршци и несебичној помоћи пруженој у овим тешким тренуцима за Турску.

Током састанка на којем је разговарано о актуелној ситуацији у БиХ, региону и свијету, чланови Предсједништва БиХ упознали су предсједника Турске са активностима и задацима који се налазе пред институцијама на свим нивоима власти у БиХ.

Посебна пажња била је усмјерена на теме везане за јачање економске сарадње двије земље у контексту интензивирања трговинске размјене и реализације досадашњих, као и могућностима покретања нових инвестиционих пројеката, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је изражено задовољство динамиком и развојем односа са Турском, са којом БиХ има највише закључених и ратификованих уговора и да је указано на потребу наставка добре привредне сарадње кроз повезивање пословне заједнице двије земље.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли да је данашња радна посјета Турској још једна потврда успјешних и стабилних односа двије земље, изразивши захвалност Ердогану за подршку.

(РТРС)