МЛАДИ СНСД-а БИЈЕЉИНА ПРИКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ПОГОЂЕНЕ ЗЕМЉОТРЕСОМ У ТУРСКОЈ И СИРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СНСД-а БИЈЕЉИНА ПРИКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ПОГОЂЕНЕ ЗЕМЉОТРЕСОМ У ТУРСКОЈ И СИРИЈИ


Млади СНСД-а Бијељина успјешно су провели тродневну акцију скупљања помоћи за угрожено становништво Турске и Сирије, које трпи катастрофалне посљедице разорног земљотреса.
 
- Након апокалиптичних слика у овим државама, одмах смо одлучили да покренемо акцију прикупљања помоћи. Наш позив наишао је на велико разумијевање и саосјећајност наших суграђана, који су доносили најнеопходније потрепштине - храну, пелене, постељине, одјећу, обућу. Прикупљена је већа количина  ових и других артикала - истакао је предсједник МСД-а Радо Бјелица.


 
Уз изразе саучешћа турском и сиријском народу због огромног броја жртава, Бјелица је поручио да је поносан на суграђане, који су и у овој несвакидашње тешкој и трагичној ситуацији показали хуманост и солидарност.
 
- Упућујем велику захвалност свима који су се одазвали акцији, јер вјерујем да ће наше мало унесрећеним грађанима Сирије и Турске значити много - закључио је Бјелица.


 
Помоћ из Бијељине данас је транспортована пут Турске и Сирије и њен долазак на одредиште се очекује у уторак или сриједу наредне седмице. Бјелица каже и да ће се, уколико буде потребно, млади поново организовати и ангажовати у акцијама прикупљања хуманитарне помоћи.