ДОБРОЧИНИТЕЉ ДОБИО НОВО АУТО :: Semberija INFO ::

 

ДОБРОЧИНИТЕЉ ДОБИО НОВО АУТО


На безброј примјера  имали смо прилику увјерити се колико је људи притрчало у помоћ унесрећеним људима након земљотреса у Турској и Сирији. Као једна од најупечатљивијих слика остаће претрпана Лада, Сервера Беширлија из Азербејџана. Фотографија је обишла читав свијет а новинари из Азербејџана се се побринули да дођу до овог човјека.



Сервер Беширли живи је једној старој кући. У суштини, то је некадашње купатило претворено у кућу.
Када је упитан гдје је нашао душеке и јоргане, он је рекао: "Нисам их нашао, то је све што сам имао у кући. Наша браћа имају већу потребу за њима него ја, зато сам испразнио кућу и послао њима, и надам се да  ће им нешто значити због тога што су много кориштене".

-Има један мали, а велики човјек. Сервер Беширли. Један непознати херој из Азербејџана. Скупио је све што је имао по кући, утоварио у стари аутомобил и кренуо пут Турске. О свом трошку. На свој ризик.



Сервер доиста нема пуно, али има више од многих који имају неизмјерно више од њега. Има велико срце. Које не мирује у невољи његових ближњих, већ је на путу према мјесту несреће. Да нешто да онима који остали без свега. Човјек не калкулира. Не претвара се. Нема неког интереса иза свега тога. Али има душу човјека која воли, саосјећа и помаже. Испразнио је своју кућу да би некоме донио лежај на којег ће наслонити своје уморно тијело.Неки ће се смијати с њим. Неки га једноставно игнорисати. То Сервера није ни брига. Кад види лице једне породице која је све изгубила и када им преда то што је донио, његов ће мир бити потпун. За такве вриједи живјети", стоји у једном од коментара на друштвеним мрежама.

Овакво доброчинство није остало без реакције. Наиме, једна ауто-кућа из Турске је Серверу поклонила нову Тоyоту Цорролу а  медијска кућа из Азербејџана му је поклонила 10.000 маната (око 5.500 евра) и покренула акцију ријешавања стамбеног питања овог доброг човјека.