Зима се не предаје: Још мало ћемо уживати у сунцу, а ево кад нам се враћају киша и снијег :: Semberija INFO ::

 

Зима се не предаје: Још мало ћемо уживати у сунцу, а ево кад нам се враћају киша и снијег


У Српској ће и наредних дана јутра бити хладна уз слаб мраз, али нас током дана углавном очекује сунчано и топло вријеме, са максималном температуром и до 18 степени Целзијуса.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода РС, данас ће бити сунчано и топлије, а послијеподне са сјевера долази пролазно наоблачење. Вјетар слаб до умјерен, западни и југозападни, послијеподне локално и појачан.

Минимална температура од 0 до 5, у вишим предјелима на истоку од -3 степена, а максимална од 9 до 16, у вишим предјелима од 5 степени.

Сутра ујутру умјерено облачно, у вишим предјелима хладно уз слаб мраз. Око ријека и по котлинама на сјеверу и југоистоку понегдје магла. Током дана топло и сунчано уз промјењиву облачност.

Минимална температура од -1 до 6, у вишим предјелима на истоку од -4, степена, а максимална од 11 до 18, у вишим предјелима и мјестима са маглом од 7 степени.

Други дан викенда очекује нас умјерено облачно јутро, у вишим предјелима хладно уз слаб мраз. Око ријека и по котлинама на сјеверу и југоистоку понегдје магла. Током дана топло и сунчано уз промјењиву облачност. Послијеподне облачно уз повремену кишу, прво на западу и југу, а до вечери и током наредне ноћи киша ће постепено јачати на сјеверу, а потом ће захватити већину предјела. Уз захлађење, киша ће у вишим предјелима прећи у сусњежицу и снијег.
Минимална температура од 1 до 6, у вишим предјелима од -3 степена, максимална од 10 до 15, у вишим предјелима од 4 степена.

У понедјељак ујутру облачно са кишом, у вишим предјелима сусњежица и снијег. Једино на западу облачно мјестимично уз слабије падавине. До поднева падавине слабе и престају, а до вечери уз умјерену облачност. Минимална температура од 1 до 6, у вишим предјелима од -3 степена, максимална од 10 до 16, у вишим предјелима од 4 степена.

(Српска инфо)