Нови паркинзи за бицикла у Требињу :: Semberija INFO ::

 

Нови паркинзи за бицикла у Требињу


- У оквиру пројекта "РеТРаил - активни туризам у Требињу" испред Дома ученика у овом граду је постављен наткривени паркинг за бицикла, као и још 10 сталака за паркирање бицикала који су распоређени на још 10 локација у граду, испред туристичких објеката, хотела, ресторана, винарија и излетишта.

У питању је пројекат Развојне агенције града Требиња, у сарадњи са Подручном привредном комором Требиње и Туристичком организацијом Требиње, којим се наставља реализација активности овог пројекта који су финансирали Европска унија и Савезна Република Њемачка, а у оквиру ширег "ЕУ4БусинессРецоверy" пројекта.

"Наткривени паркинг ће ускоро постати и локација за изнајмљивање бицикала јер се у оквиру 'РеТРаила' планира њихова набавка, а нова бицикла ће бити доступна и грађанима Требиња и посјетиоцима и туристима, што ће допунити туристичку понуду града Требиња", навели су у Развојној агенцији града Требиња.

Они напомињу да су главни циљеви пројекта увођење нових туристичких производа у области активног туризма, искориштавање локалних потенцијала и подстицање механизама за управљање дестинацијом, а да би пројектне активности истовремено требале допринијети опоравку капацитета туристичких оператера с овог подручја погођених пандемијом ковид-19 те унаприједити њихову туристичку понуду.

Пројектом је планирано унапређење туристичких садржаја у Требињу кроз уређење бициклистичких стаза, постављање одговарајуће сигнализације и набавку опреме, као и  јачање капацитета локалних оператера повезаних са туризмом, нарочито у сегменту активног туризма и туризма на отвореном, те израда дигиталне платформе за промоцију активног туризма и онлине резервације тура.

"ЕУ4БусинессРецоверy" је пројекат Европске уније који пружа подршку БиХ у ублажавању економских посљедица изазваних пандемијом ковид-19, вриједности 13,7 милиона евра, а заједнички га финансирају Европска унија са 13 милиона евра и Савезна Република Њемачка са 700.000 евра, док су за имплементацију задужени ГИЗ, ИЛО и УНДП.
 
(Независне)