Политички сукоб између Јелене Тривић и Драшка Станивуковића и даље траје, чија струја ће превагнути? :: Semberija INFO ::

 

Политички сукоб између Јелене Тривић и Драшка Станивуковића и даље траје, чија струја ће превагнути?


Ни након сједнице Главног одбора ПДП-а није познато ко би могао бити кандидат за новог предсједника ПДП-а. Политички сукоб између Јелене Тривић и Драшка Станивуковића и даље траје, али обоје, за сада, остају у странци. Оставке на страначке функције поднијели су чланови Предсједништва и Главног одбора ПДП-а Милан Шврака и Рато Рајак.

Чија струја ће превагнути у ПДП-у, након оптужби Јелене Тривић изненесених на рачун Драшка Станивуковића, није најјасније ни након сједнице Главног одбора странке. Лидер ПДП-а није желио да открије коме је ближи, осим да је, како каже, срећан што има и Драшка и Јелену у странци.

БРАНИСЛАВ БОРЕНОВИЋ, предсједник ПДП-а

„Ви мене питате питање за милион долара. Нећу вам одговорити на то, али мој највећи успјех у осмогодишњем мандату су и Јелена Тривић и Драшко Станивуковић.“

Да ли ће остати и у којем обиму у ПДП-у Јелена Тривић одлучиће у наредних неколико мјесеци. Осврнула се и на сукоб са Драшком Станивуковићем.

ЈЕЛЕНА ТРИВИЋ

„Није то питање нас двоје, то је питање два концепта. Ја сам рекла како ја видим странку у којој нема мјеста за оне који се на било који начин приближавају са режимом, он је за неку блажу варијанту.”

Драшко Станивуковић је на свом фејсбук профилу написао да није нити ће бити фактор подјела и сукоба у опозицији.

„Опозиционо дјеловање има више начина, нијанси, више својих боја и премиса, те да то није и не може бити једнострано, како одлучи неки појединац.“

А уколико у ПДП-у буду бирали између њих двоје, бољу предиспозицију и јачи капитал у странци има Драшко Станивуковић, сматра аналитичар Младен Бубоњић.

„У политици нема мјеста за идеалисте. Чини ми се да је Јелена мало већи идеалиста од Станивуковића, који је много већи прагматичар. Бојим се да за њих двоје у истој политичкој организацији у даљњој будућности нема мјеста.“

Новинар Горан Дакић сматра да људи који воде ПДП не могу да контролишу ни Станивуковића ни Тривићеву и да им не трабају такви играчи на челу странке.

ГОРАН ДАКИЋ, новинар "Ослобођења"

„Проблем у ПДП-у је што су те двије велике политичке амбиције удариле једна на другу. Нико ту неће одустати тако лако. Ближи сам увјерењу да ако се та два овна нађу на брвну да ће онај са мање пара морати да погне главу.“

Наши саговорници истичу да Станивуковић има отворену амбицију да преузме странку. Уколико Јелена Трвић напусти ПДП, сматрају да је логичан наставак њеног политичког пута да се прикључи Листи за правду и ред Небојше Вукановића.


БХРТ