„Воде Српске“: Опрез због обилних падавина у наредним данима :: Semberija INFO ::

 

„Воде Српске“: Опрез због обилних падавина у наредним данима


Предузеће "Воде Српске" упозорава на веома обилне падавине наредих дана и позива становништво, институције и привредне субјекте да буду у приправности ради предузимања неопходних мјера заштите од могућег изливања водотока.

​Према најавама из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске, од 16. до 20. јануара очекују се веома обилне падавине на подручју Херцеговине, горњег Подриња и Сарајевско-романијске регије, као и на западу Републике Српске, а посебно обилне падавине у том периоду очекују се на подручју Црне Горе.

Због обилних падавина очекује се нагли раст бујичних водотока, као и знатан раст водостаја већих ријека у Републици Српској, саопштено је из "Вода Српске".

У саопштењу се додаје да посебно забрињава прогноза врло обилних падавина у Црној Гори, због чега је могућ екстремни раст водостаја у сливу ријеке Дрине.

Из Републичког хидрометеоролошког завода најавили су и могућност корекције најављених количина падавина у зависности од даљег кретања прогностичких модела, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.