У руском ракетном нападу погинуло 600 украјинских војника :: Semberija INFO ::

 

У руском ракетном нападу погинуло 600 украјинских војника


Фото: Агенције
Рат у Украјини – 319. дан. Борбе се воде на истоку и југу земље.

У руском ракетном нападу погинуло 600 украјинских војника

Више од 600 украјинских војника убијено је у руском нападу на Краматорск као одговор на украјинско гранатирање Макејевке током новогодишње ноћи, саопштило је руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је руска војска погодила зграду на истоку Украјине која је претворена у привремену касарну.

Министарство наводи да је изведен снажан ракетни напад, преноси "Раша тудеј".

"Команда здружених снага Руске Федерације извела је операцију одмазде за удар на Макејевку. У ракетном нападу на привремену базу украјинских снага која се налазила у студентском дому у Краматорску ликвидирано је више од 600 непријатељских војника", наводи се у саопштењу, пренио је "Спутњик".

Министарство наводи да је данашња акција "операција одмазде" изведена као одговор на "злочиначки напад" Украјине на привремени смјештај руских војника у граду Макејевка у Доњецкој Народној Републици у новогодишњој ноћи.

Кадиров: Западна помоћ Украјини је функционална шема за прање новца

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да је западна помоћ Украјини "функционална шема за прање новца".

"Видим да су неки забринути због стране помоћи Украјини. Не брините. Ово је функционална шема за прање новца. Западни и украјински званичници ће проневјерити та средства, а не више од 15 одсто цјелокупне помоћи ће стићи до ровова", написао је Кадиров на свом "Телеграм" каналу.

Кадиров је истакао да нема потребе за бригу о непријатељствима која се тренутно дешавају на руској територији.

"То су наши региони који су се опредијелили да се придруже нашој држави ради заштите свог народа од сатанистичких акција украјинских и НАТО националиста", истакао је Кадиров.

САД су 6. јануара објавиле нови пакет помоћи Украјини у вриједности од преко три милијарде долара.

Из Бијеле куће наводе да ће помоћ бити обезбијеђена директно из резерви Пентагона, а укључиће оклопна возила "бредли", самоходне хаубице, оклопна борбена возила МРАП, ракете противваздушне одбране и друго оружје и муницију, подсјећа ТАСС.

Локални званичници: Двије термoелеткране у Доњецку оштећене у гранатирању украјинских снага

Званичници Доњецке области које је прогласила независност саопштили су да су у гранатирању украјинских снага оштећене двије термоелектране.

Прелиминарне информације указују на то да има повријеђених у Зухресу и Новом Свиту, навели су званичници у свом Телеграму каналу.

Ројтерс напомиње да Кијев готово никада јавно не преузима одговорност за нападе на територију Русије или на ону која је под контролом руске војске у Украјини.


Агенције / Глас Српске