ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Епископ Фотије присуствује свечаности у Банском двору :: Semberija INFO ::

 

ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Епископ Фотије присуствује свечаности у Банском двору


Предсједник Републике Српске уручио је данас одликовања заслужним грађанима и институцијама поводом Дана Републике Српске.
Свечаности су присуствовали српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, представници Српске православне цркве, руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, те званице из јавног, друштвеног и политичког живота Републике Српске, БиХ и Србије.
Свечаности присуствује и Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије.


Додик је поручио је да је данас поносан што у име Српске додјељује ордење и одаје признања на церемонији поводом 9. јануара, посвећеној пријатељима Републике који јој пружају подршку и љубав.
- Човјек је снажан колико има правих пријатеља, тако се мјери и држава по својим пријатељима који су увијек уз вас, поштују вас и спремни су да помогну. Српска се захваљује својим пријатељима који је поштују и уважавају - рекао је Додик у Банском двору у Бањалуци на додјели одликовања заслужним институцијама и појединцима поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.
Истакао је да је наше друштво састављено од многих хероја и великана, а обично се признање одаје онима који су се уписали у бесмртне попут великих јунака и војсковођа или најбољих научника, умјетника и спортиста.
Одликовани су:
Орденом Републике Српске на огрлици
- Њ. Е. Владимир Владимирович Путин, предсједник Руске Федерације
Орденом Републике Српске на ленти
- Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије.


Епархија зворничко - тузланска