Хоће ли Ердоган покренути „тајфун“ и гађати Атину :: Semberija INFO ::

 

Хоће ли Ердоган покренути „тајфун“ и гађати Атину


Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да његова земља нема проблема с Грчком све док Грци не изазивају проблеме у Егејском мору.

„Испалили смо 'тајфун'. Колики је домет 'тајфуна'? То је 561 километар. Шта су Грци учинили? Уплели су се у напад. Новине су одмах ставиле наслове 'погодиће Атину'. Ми немамо такав проблем све док се не петљате с нама у Егејском региону. Све док се не петљате с нама у Егеју, ми се нећемо петљати с вама“, рекао је Ердоган на церемонији у Анталији, пренела је Анадолија.

Агенција подсећа да је Турска у октобру тестирала своју балистичку ракету кратког домета „тајфун“. Пројектил може да погоди циљ на удаљености од 561 километар за 456 секунди.

Ердоган је на церемонији у Анталији поздравио развој домаће одбрамбене индустрије, рекавши да јој свака земља завиди на борбеној летелици „бајрактар ТБ2" и беспилотном борбеном авиону „кизилелма“.

Турска телевизија ТРТ објавила је да је Анкара негодовала због више провокативних акција Грчке у региону током последњих месеци, укључујући гомилање наоружања на острвима која се налазе близу границе са Турском.


Политика