Ко је Београђанка која је мистериозоно нестала у САД :: Semberija INFO ::

 

Ко је Београђанка која је мистериозоно нестала у САД


Фото - Инстаграм
Српски медији данас су се расписали о несталој Београђанки Ани Волш (39), иначе мајци троје дјеце. Овај случај уздрмао је и јавност у Америци.

Околности под којима је нестала Ана нису познате, полиција активно ради на расветљавању случаја, а о Ани њени пријатељи и пословни сарадници имају само речи хвале, преноси нова.рс.

Ану Волш, за коју се наводи да је одрасла у Београду, посљедњи је видио рођак, како 31. децембра креће из куће на лет за Вашингтон, гдје ради у фирми за некретнине. Од тада се њен траг губи. Ана у Америци ради дужи низ година, а временом је напредовала и до позиције извршног директора познате компаније за некретнине. Њени пријатељи истакли су за медије да је ријеч о веома успјешној пословној жени.

“Ана је изванредна жена. Она је моц́ан руководилац, она је мајка пуна љубави, она је један од најистакнутијих људи које познајемо, и веома смо уплашени. Много нам недостаје и само се молимо да буде безбједна“, рекли су пријатељи и сарадници нестале жене. 

Са друге стране, из њене компаније додали су и да активно учествују у потрази.

„Активно помажемо локалним властима у потрази за нашом вољеном колегиницом Аном и молимо се за њен безбједан повратак“, саопштила је компанија.

Оно што је и сама често потенцирала на друштвеним мрежама, јесте да је родом из Београда. У једној објави на Инстаграму истакла је да се у Америку доселила 2005. године.

Ана је удата за Брајана Волша, који је 2021. пред судом у Бостону признао кривицу за превару купца из Лос Анђелеса, којем је продао двије лажне слике Ендија Ворхола за 80.000 долара. Он тренутно чека изрицање пресуде.

Управо он је пријавио њен нестанак, три дана касније. Иако је ово било сумњиво јавности, надлежни из полиције у мјесту одакле је Ана истакли су да њен супруг сарађује с полицајцима. Навели су и да је искључено да он има било какве везе са њеним нестанком. Ана са супругом Брајаном има три сина.

Како је саопштила тамошња полиција, у току је истрага.

“Покушавамо да лоцирамо Ану и да је безбједно вратимо кући. Немамо ништа што би потврдило било шта сумњиво или криминално“, навели су из полиције.

Из полиције је наведено и да се Ана никада није укрцала на лет, а засад није познато ни да ли је узела превоз који је раније резервисала. Током истраге, полиција је открила да Ана није оставила никакав дигитални отисак – искључивши свој телефон 1. јануара.Такође, нема података о томе да је користила своје кредитне картице послије Нове године.

Интересантно је и да се прије неколико дана десио пожар у кући у којој је Ана својевремено живјела. Пожар је избио у петак, пет дана послије нестанка, у кући у Улици Јерусалем у Кохасету, 22 миље југоисточно од Бостона, а најмање два ватрогасна возила су била на лицу мјеста.


Независне новине