Ове свјетске звијезде данас прослављају Божић :: Semberija INFO ::

 

Ове свјетске звијезде данас прослављају Божић


Фото - Танјуг / АП
Божић је најрадоснији хришћански празник, а многе је изненадило колико холивудских звијезда прославља управо православни Божић.

Традицију прослављања Божића неке звијезде поштују због поријекла, а нису ријетки ни они који су прешли у православље захваљујући својим партнерима.

Ким Кардашијан

Ким Кардашијан увијек с поносом истиче своје јерменско поријекло, а љубав и поштовање које је осјећала према оцу Роберту нису се умањили ни када је он преминуо. Из тог разлога, она због дјеце и супруга слави Божић 25. децембра, али и 7. јануара.

Наоми Кембел

Манекенка Наоми Кембел не потиче из православне земље, али је током везе са руским милијардером Владиславом Дороњином пришла Руској православној цркви, па у складу с тим слави и Божић.

Том Хенкс

Том Хенкс је своју вјеру такође подредио љубави, па је улазећи у свој други брак, са глумицом Ритом Вилсон, примио православље. Њен отац је из Бугарске, а мајка грчко-албанског поријекла.

Стана Катић

Стану Катић смо обожавали као Кејт Бекет у серији “Кастл“, а њени родитељи су Срби те се у њиховој кући славио и православни и католички Божић.

Џенифер Анистон

Џенифер Анистон има грчке коријене. Њен отац Џон је рођен са именом Јанис Анастасакис на острву Крит у Грчкој. Глумица је позната и као неко ко веома често донира новац Грчкој православној цркви.

Мила Јововић

Милица Богдановна Јововић је рођена у Кијеву, од мајке Галине Логинове, некадашње руске глумице, и Богдана Јововића, српског доктора. Мила је и своју ћерку крстила у Руској православној цркви у Лос Анђелесу.

Кристијан Бејл

Кристијан Бејл је већ двадесет година у браку са манекенком српског поријекла, Сандром Блажић, познатијом као Сиби. И он је, након вјенчања, приступио православној цркви, па слави Божић 7. јануара.

Бастијан Швајнштајгер

Бастијан Швајнштајгер је, од ступања у брак са бившом тенисерком Аном Ивановић, почео да прославља и католички и православни Божић. Бастијан је познат и као неко ко веома поштује српску традицију, те на тај начин неријетко одушеви јавност.

Нина Добрев

Позната комичарка и глумица вуче православне коријене захваљујући мајци која је Гркиња.

Тина Феј

Елизабет Стаматина Феј америчка је глумица, комичарка, сценаристкиња и продуценткиња. Свјетску славу стекла је као чланица глумачке поставе скеч-комедије Уживо суботом увече у периоду од 1998. до 2006, а затим и као креаторка и главна глумица у ситкому Телевизијска посла. Такође је позната по улогама у филмовима Опасне дјевојке (2004), Бејби мама (2008), Ноћ за памћење (2010), Пријемни (2013) и Мапетовци: Најтраженији (2014). Позната комичарка и глумица вуче православне корјене захваљујући мајци која је Гркиња, преноси Стил.


Независне новине