Дјечак и младић рањени код Штрпца док су носили бадњак, на њих пуцао Албанац :: Semberija INFO ::

 

Дјечак и младић рањени код Штрпца док су носили бадњак, на њих пуцао Албанац


БЕОГРАД - Двојица српских младића рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Како се наводи у саопштењу, рођаци С.С. (11) и М.С. (21) у тренутку напада су ишли поред пута и носили бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

Они су задобили простријелне ране, један дјечак је погођен у шаку, а други у раме и, како се наводи, "тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени".

У току је транспорт повријеђених у Клиничко болнички центар у Грачаници.

Канцеларија за КиМ оцијенила је да је ријеч о очигледном покушају убиства недужне српске дјеце која су засметала само зато што су носила бадњак и тиме јасно показала да су Срби.

Иако је више очевидаца видјело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила.

"Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Куртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић", оцјењује Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за КиМ је затражила хитну и одлучну реакцију међународне заједнице и поручила да ће Канцеларија за КиМ породицама и повријеђенима пружити сву неопходну помоћ.


Танјуг / Глас Српске