Није прошло ни 24 сата нове Владе Републике Српске, а већ оставка једног министра? :: Semberija INFO ::

 

Није прошло ни 24 сата нове Владе Републике Српске, а већ оставка једног министра?


Портал Српскаинфо ексклузивно је објавио информацију да се у Влади Републике Српске спрема оставка једног министра. Наиме како је објавио овај портал, јучерашња дискусија Ђорђа Вучинића, посланика Клуба за правду и ред у Народној скупштини Републике Српске, током Посебне сједнице о избору нове Владе Републике Српске, изазвала је велику буру, а поготово када је посланицима саопштио да је будући министар за породицу, омладину и спорт Дадо Доган, кадар Социјалистичке партије Петра Ђокића, правоснажно осуђиван.

Он је осуђен на годину дана затвора, али у њему није боравио ни дана јер га је 2019. године помиловала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић. Према информацијама портала Српска инфо, казна му је брисана из евиденције.

"Додик је, чим је то сазнао, тражио додатне информације о овом случају, а потом је контактирао Вишковића и затражио да Доган поднесе оставку. Додик је љут на Ђокића, који је и сам под истрагом тужилаштва",  каже извор Српскаинфо из Владе.

Ђорђе Вучинић каже за БУКУ да би у  Влади требали бити најспособнији људи у својим ресорима, међутим, ми имамо министра просвјете који није био никада просвјетни радник, министра правде који нема никаквог додира са правосуђем, а два министра која итекако имају, јер су правоснажно пресуђена лица.

"Оно што је занимљиво, јесте чињеница да би већ прве смјене у њој могле да се догоде, медији пишу да је Милорад Додик љут на Петра Ђокића због господина Догана и то због помиловања које сам објелоданио на јучерашњој сједници", рекао је Вучинић за БУКУ.


Бука / Српскаинфо