Полицијска управа Бијељина: Слави одговорно, слави без ватреног оружја :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Слави одговорно, слави без ватреног оружја


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, данас су у оквиру превентивне кампање ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“, на Градском тргу у Бијељини дијелили грађанима промотивни материјал. Ова кампања ће се проводити до 30. децембра 2022. године, а организује  је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.


 
- Циљ кампање ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“, јесте едуковање и упознавање грађана са посљедицама које произилазе из нестручног и несавјесног руковања ватреним оружјем, као и пиротехничким средствима. Такође, један од циљева ове кампање јесте упознавање грађана са санкцијама предвиђеним Кривичним закоником Републике Српске, Законом о јавном реду и миру и Законом о оружју и муницији“, појаснио је циљ кампање Бобан Ковачевић, помоћник командира у Полицијској станици Бијељина 1.


 
Након подјеле промотивног материјала, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина одржаће предавање ученицима Основне школе „Кнез Иво од Семберије“ о опасностима које произилазе из нестручног кориштења пиротехничких средстава, а све са циљем да се најмлађи суграђани, али и њихови родитељи упознају са посљедицама које произилазе из тога.


Семберија инфо - С. Јовановић