На југу Украјине удари руских снага и узвраћање украјинске стране :: Semberija INFO ::

 

На југу Украјине удари руских снага и узвраћање украјинске стране


Фото - АА

Јужна Украјина погођена је и ноћас ударима из Русије која је лансирала дронове на Одесу док украјинске снаге узвраћају у Мелитопољу, граду у Запорошкој области, јавили су званичници двије стране.

Украјинска војска саопштила је да је оборила 10 дронова у суботу, али да је пет погодило енергетске објекте због чега је 1,5 милион људи остало без струје, преноси данас Би-Би-Си.

Касније је украјински градоначелник Мелитопоља јавио да је изведен удар на тај град који је под контролом Русије.

Слике које су објавили проруски званичници у Мелитопољу показују како гори велики пожар.

У руском нападу дроном на украјинску луку Одесу јуче употријебљени су дронови иранске производње који су гађали кључну инфраструктуру, рекли су украјински званичници.

Украјински предсједник Володимир Зеленски у свом видео обраћању синоћ рекао је да је ситуација у региону Одесе врло тешка.

"Нажалост удари су били критични, зато ће бити потребно више дана да се поново успостави струја", рекао је он.

Москва од октобра гађа украјинску енергетску инфраструктуру, ракетама и дроновима. 

У Мелитопољу проруске власти су саопштиле да је у ракетном нападу убијено двоје људи и рањено 10, док је украјински градоначелник у изгнанству Иван Федоров рекао да су десетине "освајача" убијене.

"Системи ваздухопловне одбране уништили су двије ракете, четири су стигле до свог циља", рекао је преко Телеграма гувернер окупираног дијела области Запорожје Јевгениј Балицки, кога је Москва именовала.

Он је рекао да је одмаралиште гдје су људи јели уништено у украјинским нападима ракетама Химарс.


БЕТА / БХРТ