Амерички генерал: И Русија и Украјина изгубиле више од 100.000 војника :: Semberija INFO ::

 

Амерички генерал: И Русија и Украјина изгубиле више од 100.000 војника


Фото - Танјуг / АП
ЊУЈОРК - Више од 100.000 руских војника погинуло је од почетка рата у Украјини, а сличне губитке су доживеле и снаге под контролом Кијева, саопштио је председник Здруженог генералштаба војске САД генерал Марк Милеј.

Додао је да је према подацима Пентагона у Украјини погинуло и око 40.000 цивила. Британска агенција Ројтерс није могла независно да потврди те наводе.

Упркос великом броју жртава, амерички званичник каже да Москва није била у стању да постигне своје циљеве у Украјини и да се поставља питање колико дуго ће Русија бити у стању да одржи инвазију која је десетковала и већи део њених механизованих копнених снага.

Упитан о изгледима за дипломатско решење у Украјини, Милеј је рекао да је рано одбијање преговора у Првом светском рату погоршало људску патњу и проузроковало милионе жртава.

„Дакле, када постоји прилика за преговоре, када се може постићи мир... искористите тренутак”, рекао је Милеј током свог говора на позорници Економског клуба Њујорка, америчке непрофитне и нестраначке организације посвећене дискусији о друштвеним, економским и политичким питањима, пренео је Танјуг.

Милеј је рекао и да сви показатељи указују да Русија наставља са својим повлачењем из Херсона.

„Неће им требати дан или два, требаће им дани, а можда чак и недеље да повуку снаге јужно од реке Дњепар”, рекао је Милеј.


Агенције / Политика