Путин потписао указ о јачању традиционалних вриједности :: Semberija INFO ::

 

Путин потписао указ о јачању традиционалних вриједности


Фото - Танјуг / АП
МОСКВА- Предсједник Русије Владимир Путин потписао је указ којим је утврдио основе државне политике за очување и јачање традиционалних духовних и моралних вриједности.

Према документу, Русија сматра да су традиционалне вриједности основа руског друштва.

Под појмом "традиционалне вриједности" подразумијевају се моралне смјернице које формирају поглед на свијет руских грађана, које се преносе са генерације на генерацију, а које чине основу руског грађанског идентитета и заједницког културног простора земље, јачају грађанско јединство и на јединствен начин се манифестују у духовном, историјском и културном развоју вишенационалног народа Русије, преноси Спутњик.

Као "пријетње традиционалним вриједностима" наводе се дјелатност екстремистичких и терористичких организација и "појединачних медија", као и акције САД и других непријатељских земаља, појединих међународних корпорација и невладиних организација, као и активност појединих организација и лица на територији Русије.

Такође се истиче да деструктивни идеолошки утицај на Русе постаје пријетња за демографску ситуацију у земљи, као и да "промовисање нетрадиционалних сексуалних односа" спада у систем вриједности који је деструктиван за руско друштво.

Како се наводи, Русија ће на међународној сцени формирати имиџ земље која чува и штити људске духовне и моралне вриједности, док сарадња власти и медија треба да служи очувању и јачању традиционалних вриједности у Русији.

Одредбе основа државне политике Русије у сфери традиционалних вриједности подлежу корекцији најмање једном у шест година, а указ ступа на снагу од дана потписивања, 9. новембра 2022. године, наводи Спутњик.


Глас Српске