У фебруару наредне године почиње градња хотела „Палас” :: Semberija INFO ::

 

У фебруару наредне године почиње градња хотела „Палас”


БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић најавио је да ће у фебруару 2023. бити срушен и поново изграђен незавршени хотел „Палас” у центру града.


Још позитивних вијести. Према досадашњој динамици, плановима и максимално уложеним напорима у посљедње двије године, можемо данас готово извјесно рећи да ће рушење, а затим и градња хотела “Палас”, која чека од 1987. године, почети у фебруару наредне године. Настављамо даље поручио је Станивуковић.

Додао је и да је ово један од најизазовнијих пројеката с којим се његова администрација сусрела.

-Један од најизазовнијих пројеката вриједности 75 милиона КМ, са великим заврзламама око имовинско-правних односа, које рјешавамо пуне двије године и у коначности смо успјели за први дио грађевинске дозволе. Све је спремно за фебруар мјесец – саопштио је Станивуковић.

Подсјећамо, раније је најављено да се до идејног рјешења дошло у сарадњи с архитектом Ханијем Рашидом и представницима компаније Цептер.

Приликом прошлогодишње посјете Бањалуци овог познатог свјеткосг архитекте, најављено је да ће изградњом новог хотела центар града добити нови футуристички изглед јер је у плану и уређење и проширење цијелог простора Трга, преноси Српскаинфо.


​Глас Српске