Традиционална Купусијада одржана у Футогу :: Semberija INFO ::

 

Традиционална Купусијада одржана у Футогу


НОВИ САД - У Футогу је по 23. пут одржана традиционална "Купусијада", а ову чувену етно-манифестацију на којој је у центру пажње овдашњи бренд футошки купус, отворио је градоначелник Новог Сада Милан Ðурић, саопштено је из управе Града Новог Сада.

"Увек нам је драго да дођемо на футошку Купусијаду, јер је то наш понос, бренд Футога, Новог Сада и државе Србије. Требало је много труда, борбе, знања и улагања да се она стави на мапу новосадских манифестација и да траје 23 године", истакао је Ðурић.

Додао је да Купусијада привлачи све већи број излагача и посјетилаца и да ће Град Нови Сад наставити да подржава ову манифестацију и пољопривреднике који се баве органском производњом и здравом храном.



Ова традиционална манифестација представља привредне потенцијале Футога, локалне обичаје и туристичку понуду насеља, а потенцира производњу здраве хране у здравој животној средини.

Акценат гастрономског дела манифестације је на припремању јела од футошког купуса, уз богат културно-забавни и едукативни програм.

Организатори Купусијаде су МЗ Футог, КЦ "Младост" Футог, Удружење "Футошки купус", Пољопривредна школа са Домом ученика и основне школе из Футога, а покровитељ је Град Нови Сад.


Независне – Тањуг