ВИШКОВИЋ: ОДЛУКЕ О НАФТИ ЋЕМО ДОНОСИТИ ЗАВИСНО ОД СИТУАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ВИШКОВИЋ: ОДЛУКЕ О НАФТИ ЋЕМО ДОНОСИТИ ЗАВИСНО ОД СИТУАЦИЈЕ


Foto: Ilustracija
Пратићемо ситуацију када је у питању снабдијевање нафтом и нафтним дериватима за домаће потребе и у складу са тим ћемо доносити одлуке, поручио је предсједник Владе РС Радован Вишковић.

"Пратићемо комплетну ситуацију и ми се до сада у значајној мјери нисмо ни снабдијевали нафтом из Србије, него од других мјеста испоруке, држава и ланаца снабдиједавања", рекао је Вишковић одговарајући на питање да ли Република Српска има алернативу по питању допремање нафтом из Србије, а све због чињенице да од 1. новембра Србија неће имати могућност снабдијевања руском нафтом, због санкција ЕУ према Русији.
 
Коментаришући да ли ће се овај проблем одразити на цијене горива у Српској, Вишковић је подсјетио да цијене на берзама што се тиче нафте и нафтних деривата стално осцилирају, те да то зависи искључиво од главних свјетских произвођача.
 
"У једном моменту иду ка више, у другом падају, а зависно од тога како они произвођачи или они власници монопола у свијету донесу одлуку у датом тренутку. Кад донесу одлуку да смање производњу скаче цијена, кад се донесе одлука у Бриселу или Москви све је повезано. Пратићемо ситуацију. Није то ништа ново и није то што се дешава данас већ нешто што нас овдје запљускује скоро годину дана", поручио је Вишковић.

(Независне)