СЕМИНАР О ИЗМЈЕНАМА ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА :: Semberija INFO ::

 

СЕМИНАР О ИЗМЈЕНАМА ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА


Центар за унапређење корпоративног управљања из Бањалуке организује у петак, 28.10.2022. године једнодневни семинар на тему: „ИЗМЈЕНЕ ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА“. О новостима у овој области заинтересоване ће упознати доц. др Бранкица Шарић, акредитовани предавач јавних набавки Агенције за јавне набавке БиХ и ТоТ пројекта ЕУ.

У оквиру обуке учесницима ће се детаљно објаснити основне одредбе које се односе на планирање набавки у складу са Законом о измјенама и допунама Закона о јавним набавкама БиХ. Анализираће се нове законске обавезе, а које се односе на израду плана набавке, едуковаће се учесници како да на правилан начин врше истраживање тржишта, с циљем израде што прецизније процјене вриједности и плана набавке, те ће се практично приказати на који начин се врши објава плана набавке на порталу, што сада представља обавезу.

Детаљно ће бити објашњен начин припреме понуде од стране понуђача, уз указивање на најчешће грешке које понуђачи у пракси чине, а које за резултат имају одбацивање понуде. Учесницима ће се детаљно објаснити нови начин провођења поступака набавки за сваку врсту поступка набавке „мале вриједности“.

Обука је намијењена уговорним органима, понуђачима, али и свима онима које интересује наведена тема.