ДОДИК: ЕКОНОМСКА САРАДЊА СА РУСКОМ ФЕДЕРАЦИЈОМ ОД НАЈВЕЋЕ ВАЖНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: ЕКОНОМСКА САРАДЊА СА РУСКОМ ФЕДЕРАЦИЈОМ ОД НАЈВЕЋЕ ВАЖНОСТИ


- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је за Републику Српску и цијели српски народ економска сарадња са Руском Федерацијом од највеће важности, углавном у оквиру енергетских пројеката.

"За Републику Српску и цијели српски народ економска сарадња са Руском Федерацијом је од највеће важности, углавном у оквиру енергетских пројеката, гдје нам Москва дјелује као стратешки партнер", рекао је Додик за "Руску газету".

Он је нагласио да је, осим тога, Руска Федерација гарант опстанка Срба у БиХ у овом нестабилном и неизвјесном времену.

Додик је истакао да је Руска Федерација најважнији дипломатски савезник Републике Српске, који штити интересе Српске у међународној политичкој арени и у оквиру кључних организација, посебно УН.

Према његовим ријечима, постоји много могућности за унапређење политичких и економских односа између Руске Федерације и Републике Српске, а посебно када је ријеч о сарадњи у области културе и образовања која није у потпуности реализована.

"Млади из Републике Српске треба да науче руски језик да би касније студирали на руским универзитетима", рекао је Додик и истакао да је то једини начин да се успоставе дубоке културне везе између Руса и Срба, на којима ће се онда лако градити политичка и економска сарадња.

Додик је јуче упутио и рођенданску честитку предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину са жељом да његове вишеструке активности за добро Русије и руског народа, у тежњи ка непоколебљивим вриједностима патриотизма, слободе и правде, буду успјешне и плодоносне.
 
(Глас Српске)