ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су  представљени резултати рада припадника Министарства остварени током августа 2022. године. Укупно стање безбједности током анализираног периода на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изнио је податак о 70 евидентираних кривичних дјела почињених током анализираног периода гдје су надлежним тужилаштвима поднесена 56 извјештаја против 64 лица. Начелник Терзић је истакао висок проценат расвијетљености кривичних дјела у износу од око 89%. 

Јавни ред и мир је током мјесеца августа ове године нарушен 55 пута. Против починилаца је поднесено пет захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 50 прекршајних налога.

По питању саобраћајних незгода, у августу 2022. године евидентирано је њих 106. Од тог броја 32 незгоде су биле са тјелесним повредама, шест са тешким и 26 са лакшим тјелесним повредама. Није било саобраћајних незгода са смртним исходом. Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода је непрописно одстојање, непрописно извођење вожње уназад, одузимање првенства пролаза те вожња под дејством алкохола. Током анализираног периода 202 возача је искључено из саобраћаја од чега 170 због вожње у алкохолисаном стању.

У току је провођење акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ па су надлежни у полицији апеловали на возаче да повећају пажњу приликом саобраћања у зонама школа и да кретање прилагоде постојећој саобраћајној сигнализацији.

Из ПУ Бијељина су подсјетили на скоро одржавање Општих избора у Босни и Херцеговини којом приликом су апеловали на све грађане и политичке субјекте да дају допринос како би предстојећи избори протекли у сигурној и демократској атмосфери.


Семберија инфо - И. Гутић