Василије Перић о Дану српског јединства и почетку радова на ауто путу Бијељина Рача: Ништа без матице и Вучића :: Semberija INFO ::

 

Василије Перић о Дану српског јединства и почетку радова на ауто путу Бијељина Рача: Ништа без матице и Вучића


Наш духовни простор никад и нико и ничим није могао да омеђи чак и онда када су нам ударали још снажније границе и кад је, овдје, на лијевој обали Дрине и Саве, био јерес вољети и љубити нашу матицу Србију и наш род, каже поводом Дана српског јединства Василије Перић, начелник Угљевика.



-Остајали смо, остајали чврсти у вјери и љубави према нашој драгој матици-нагласио је Перић који је добитник награде Капетан Миша Анастасијевић баш зато што више од двије деценије од како је на челу Угљевика даје огроман допринос јачању свих видова сарадње, не само власти, већ и људи са обје обале ријека. 

-Наш Филип Вишњић рођен у Трнови код Угљевика и Вук Караџић из Тршића код Лознице, два наша културна и историјска горостаса показали су у најтежим временима да заједнички може да се брани, помаже и подржава и ријечју и дјелом наш род. Баш онако како у овом времену чини нама драги предсједник Србије Александар Вучић-навео је Перић.

Велика су дјела истиче Перић,  које је у сваком смислу учинио предсједник Вучић са Владом Србије.

- Од изградње мостова до реконструкције старих, изградње болница, њиховог опремања и снабдијевања до поклањања нових школских и спортских здања-напоменуо је Перић.

За долазак предсједника Вучића у Српску, Перић је рекао да је то и суштински и симболично.

- И тако он ради. Долази са новим дјелима а сада је то почетак радова на изградњи ауто пута Бијељина Рача. Зато је најљепше али, рекао бих у најбогоугодније, да са предсједником Александром Вучићем обиљежавамо уз чувену вуковску и  народну изреку "Тешко своме без својега". Ми знамо да имамо своје и они нас. Сад и  заувијек - поручио је Перић.


За Семберија инфо - Младен Василић