ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВСТВО РС :: Semberija INFO ::

 

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВСТВО РС


Foto: Ilustracija
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и Свети апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 172 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 86 особа. Ради се о 33 мушкараца и 53 жене, од којих је 20 млађе, 30 средње и 36 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 27 особа је из Бањалуке, 12 из Бијељине, 10 из Братунца, пет из Вишеграда, четири из Добоја, по три из Градишке, Источног Новог Сарајева и три из Требиња, двије из Источне Илиџе, Рудог, Сокоца, Српца и Фоче и по једна из Билеће, Зворника, Кнежева, Лакташа, Лопара, Модриче, Пала, Прњавора и Теслића. У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја.

Ради се о мушкарцима, старије животне доби, из Мркоњић Града, Новог Града и Приједора. До сада је у Републици Српској потврђено 117.797 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.486 особа код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, тестирано је укупно 437.828 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 140, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у осталим болницама 81. На респиратору су двије особе (по једна у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Приједор).