У СЕПТЕМБРУ ПЕТОДНЕВНА ВОЈНА ВЈЕЖБА НА МАЊАЧИ :: Semberija INFO ::

 

У СЕПТЕМБРУ ПЕТОДНЕВНА ВОЈНА ВЈЕЖБА НА МАЊАЧИ


Foto: Ilustracija
Више од 800 припадника Батаљонске групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ реализоваће на војном полигону Мањача од 19. до 23. септембра вјежбу "Комбиновани напор 22".

"Циљ вјежбе је оцјењивање по НАТО концепту оперативних способности - 'НЕЛ два'", саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Како се додаје, ријеч је о завршној активности обучавања декларисаних јединица у оквиру четворогодишњег плана обуке, с циљем стицања интерооперабилности и спремности рада по НАТО стандардима, наводи се у саопштењу.

"Успјешним завршетком оцјењивања Оружане снаге БиХ од 2023. године би имале спремну Батаљонску групу лаке пјешадије расположиву за НАТО базен снага за будуће мировне операције широм свијета, као и за учешће у НАТО вјежбама", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се закључује да ће 20 оцјењивача из 11 НАТО и партнерских земаља, као и 50 оцјењивача из Оружаних снага БиХ, кроз вјежбу извршити провјеру способности и спремности дјеловања припадника Батаљонске групе лаке пјешадије по НАТО стандардима.

(Независне)