ВАУЧЕРИ ПОПУНИЛИ БАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ВАУЧЕРИ ПОПУНИЛИ БАЊЕ


Foto: Ilustracija
Љетна сезона ближи се крају, а туристички радници задовољно трљају руке, поготово у бањским центрима, чији су капацитети захваљујући ваучерима били попуњени до посљедњег мјеста.

То потврђује директор Туристичке организације РС Миодраг Лончаревић, који за “Глас Српске” истиче да су више него задовољни резултатима на које су свакако утицали ваучери.

- ЗТЦ “Бања Врућица” је број један, и то у региону. У бање више не иду само људи из здравствених разлога. Имамо развијен рекреативни туризам за омладину, фитнес и спа центре, базене. Ту се организују спортско-рекреативни сусрети и разни садржаји. И остале бање, попут оних у Кулашима, Слатини и Вишеграду, које имају штошта да понуде су веома посјећене - рекао је Лончаревић.

На мапи страних, али и домаћих туриста, нашле су се и друге дестинације од којих се издвајају Требиње, Јахорина и Бањалука.

- Сваки пунољетни грађанин Српске има право на ваучер у износу од 100 марака а и доста их је то и искористило. Уз мало већу контролу пријаве туриста и плаћања боравишне таксе ми бисмо већ премашили 2019. годину, а скоро сам сигуран да хоћемо и овако - казао је Лончаревић.

Са њим је сагласан и директор туристичке агенције “Унис турс” из Бањалуке Зоран Прерадовић који каже да је љетна сезона била успјешна.

- Ваучери се највише користе у бањи Врућици, бањи Кулашима и Требињу - рекао је за “Глас” Прерадовић.
Већ се, каже, резервишу и први јесењи аранжмани.

- У посљедње вријеме велико је интересовање за Истанбул. Што се тиче осталих европских метропола, превише и не покушавамо због короне, јер у посљедњи моменат зна се десити да људи одустану, а ми морамо уплатити аванс за хотел и све остало - рекао је Прерадовић. Према његовим ријечима, већ има оних који траже и зимске аранжмане, а ту предњаче популарне планине међу којима се издвајају Јахорина, Копаоник, Крањска Гора.

Требиње

Према ријечима Миодрага Лончаревића, Требиње је прави драгуљ и туристички потенцијал Српске, који има душу због чега га радо посјећују и домаћи и страни туристи.

- Херцеговина је позната по добрим винима, а у све то могли смо се увјерити на недавном Салону жилавке - рекао је Лончаревић.

(Глас Српске)