У Српској 85 новозаражених :: Semberija INFO ::

 

У Српској 85 новозаражених


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и Свети апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 216 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 85 особа.

Ради се о 36 мушкараца и 49 жена, од којих је 10 млађе, 40 средње и 35 старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, 16 из Бијељине, по четири из Зворника и Фоче, три из Градишке, по двије из Добоја, Источног Новог Сарајева, Новог Горажда, Рудог и Српца и по једна из Котор Вароша, Лопара, Приједора, Сокоца,Теслића, Требиња, Угљевика, Чајнича, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о једном мушкарцу и двије жене, старије животне доби, из Бањалуке, Пала и Требиња. До сада је у Републици Српској потврђено 117.626 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.477 особа код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, тестирано је укупно 437.446 особа.

​Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 163, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 64, а у осталим болницама 99. На респиратору су четири особе (три у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и једна у Болници Приједор).