Руски Истражни комитет: Дарија Дугина убијена је плански и с налогом :: Semberija INFO ::

 

Руски Истражни комитет: Дарија Дугина убијена је плански и с налогом


Руски Истражни комитет саопштио је данас да је покренуо кривични поступак због експлозије аутомобила у Московској области, у којој је погинула новинарка и политиколог Дарија Дугина (30), кћерка познатог руског филозофа Александра Дугина. 

Синоћ око 21 сат по локалном времену, у близини села Бољшије Вјаземи, активирана је експлозивна направа у теренцу у којем је живот изгубила новинарка и политолог Дарија Дугина.

- Према добијеним информацијама, сматра се да је злочин унапријед планиран и почињен по налогу - наводи се у саопштењу Истражног комитета Русије.

Портпаролка Министарства вањских послова Русије Марија Захарова изјавила је данас да, уколико надлежни органи потврде украјински траг у убиству Дугине, онда постоји политика државног тероризма коју проводи Кијев, јавља Анадолија. 

- Руски органи истражују смрт Дарије Дугине. Ако се украјински траг потврди, а ову верзију је изнио лидер ДНР-а Денис Пушилин, а то морају да провјере надлежни органи, онда је ријеч о политици државног тероризма коју спроводи кијевски режим - написала је Захарова на Телеграму.

Дарија Дугина била је и блиска сарадница свог утицајног оца, руског филозофа Александра Дугина кога прозападни медији називају "Путиновим мозгом“.  


Фена