Јапан разматра распоређивање 1000 ракета: Спремају се за напад Кине? :: Semberija INFO ::

 

Јапан разматра распоређивање 1000 ракета: Спремају се за напад Кине?


ТОКИО - Јапан разматра распоређивање 1.000 крстарећих ракета дугог домета, како би повећао своју способност за реаговање у случају евентуалног напада Кине, извијестио је данас дневни лист "Јомиури".

Како наводи лист позивајући се на изворе из владе, постојеће ракете би биле модификовано, како би се њихов домет са 100 километара повећао на 1.000, преноси агенција Ројтерс.

Оружје, лансирано са бродова или из авиона, било би стационирано углавном око јужних острва Нансеи и могло би да стигне до обалних подручја Сјеверне Кореје и Кине, наводи јапански лист.

Британска агенција наводи да представници јапанског министарства спољних послова нису одговорили на захјтев за коментар овог извјештаја јапанског листа.

Регионалне тензије порасле су раније овог мјесеца након посете предсједавајуце Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси Тајвану, који Кина сматра својом територијом.

Након посјете Пелоси, Пекинг је изводио војне вежбе и лансирао ракете у близини Тајвана и у ексклузивну економску зону Јапана.


Танјуг / Независне новине