ЂУКАНОВИЋ: ДОДИК ЈЕ ПОМОГАО ОБНОВУ НЕЗАВИСНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ЂУКАНОВИЋ: ДОДИК ЈЕ ПОМОГАО ОБНОВУ НЕЗАВИСНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ


"Желим да Вам потврдим да је господин Додик заиста био врло конструктиван у оној фази у којој је Црна Гора покушавала да оствари своје демократско право да у процесу дисолуције бивше Југославије тестира расположење својих људи, да и она попут, до тада већ четири бивше југословенске републике, у овом случају не успостави, него обнови своју независност", казао је црногорски предсједник Мило Ђукановић.

Он је у интервјуу БН ТВ рекао да је мишљења да је Додик то радио на бази процјене да ће то бити допринос регионалној стабилности.

"Вјерујем да сте сагласни да смо имали добру процјену-да је независна Црна Гора заиста представник једног новог квалитета регионалне стабилности у односу на неко претходно вријеме", казао је Ђукановић.

Одговарајући на питање да ли би подржао идеју о одвајању Републике Српске од БиХ о чему Додик често говори, црногорски предсједник каже да је официјелни став Црне Горе и његов да подржава БиХ у дејтонским границама.

"Када говоримо о независности дијелова некадашњих конституената еx Југославије ја бих рекао да је то један други квалитет и једна друга тема. Знамо сви да је идеја око националне подјеле БиХ била присутна и 90-тих година и да је то једна од идеја која је довела до крвавог рата", казао је Ђукановић. 

​РТВБН