Велики пожар у Бијељини под контролом :: Semberija INFO ::

 

Велики пожар у Бијељини под контролом


БИЈЕЉИНА - Ватрогасци за сада држе под контролом велики пожар у фабрици импрегнираног дрвета “Меридијана” у семберском насељу Бродац, рекао је Срни замјеник старјешине бијељинске ватрогасне јединице Дејан Балорда.

“Одсјекли смо ширење пожара према импрегнираним праговима и бранимо дио гдје се налази погон и уље, да ватра не би дошла до тог дијела”, навео је Балорда који се налази на мјесту пожара.

Он је додао да за ватрогасце овдје има још много посла, јер је ријеч о импрегнираном дрвету које ће још дуго да гори.

У Пословном регистру Републике Српске за фирму “Меридијана” из Бијељине је наведено да је специјализована за производњу импрегнисаних електро и ТТ дрвених стубова, жељезничких прагова, виноградарског коља и осталих дрвних сортимената који захтијевају хемијску заштиту дрвета.

Због великог пожара на простору и објектима предузећа “Меридијана” из Градске управе Бијељина је саопштено да нема потребе за узнемиравањем, али је становништво позвано да прати стање и да, у случају да осјете непријатан мирис, затворе прозоре кућа и да не бораве на отвореном.

На гашењу пожара ангажоване су све расположиве екипе Територијалне ватрогасне и спасилачке јединице Бијељина, градске Цивилне заштите, као и ватрогасци из Угљевика и Лопара, а у помоћ су позвани и ватрогасци из Брчког, навели су из Градске управе.

Пожар је пријављен у 12.44 часа и нема информација о евентуално угроженима, а гашење отежавају врућина и јак вјетар у Семберији.  

Градска управа: Нема потребе за узнемирењем грађана

Нема потребе за узнемиравањем због великог пожара на простору и објектима предузећа “Меридијана” у семберском насељу Бродац, саопштила је Градска управа Бијељина и позвала становништво да прати стање и да, у случају да осјете непријатан мирис, затворе прозоре кућа и да не бораве на отвореном.


Глас Српске