Службеници ПУ Бијељина још једном показали хумани аспект полицијске професије добровољним даривањем крви :: Semberija INFO ::

 

Службеници ПУ Бијељина још једном показали хумани аспект полицијске професије добровољним даривањем крви


Полицијска управа Бијељина
Службеници ПУ Бијељина још једном показали хумани аспект полицијске професије добровољним даривањем крви

Од 27. до 29. јула 2022. године, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у просторијама Завода за трансфузијску медицину у Бијељини добровољно ће даривати крв онима којима је најпотребнија и на овај начин показати хумани аспект полицијске професије.



Симо Цвјетиновић, инспектор сектора полиције ПУ Бијељина рекао је да припадници Министарства унутрашњих послова у великом броју учествују у акцијама добровољног даривања крви, те да је за полицијске службенике ПУ Бијељина ова акција друга по реду у овој години.
- У овој акцији учествује преко 50 службеника наше управе, организована је уз поштовање  епидиемиолошких мјера Института за јавно здравство РС и Дома здравља Бијељина. Велики је број припадника ПУ Бијељина, који су активни даваоци и велики је број оних који су  даривали крв од 30 до 50 пута. Ово је јединствена прилика да поменем и нашег припадника Богдана Јовановића који је даривао крв 68 пута“, истакао је Цвјетиновић и додао да се млади полицијски службени масовно одазивају добровољним акцијама, те да полицијски службеници на овај начин не показују само хуманост и солидарност, него и спремност и одлучност да помогну грађанима у било којој ситуацији и било којем мјесту.



Драгана Јурошевић, специјалиста трансфузијолог рекла је да је прилив добровољних давалаца крви најмањи у току љетњих мјесеци.
- У посљедњих пар година Завод за трансфузију крви и МУП РС имају договор да друга акција  даривања крви у току године буде крајем јула или почетком августа. Ово нам много значи, прво да би одржали редовно функционисање наше трансфузиолошке службе и наше болнице, те да бисмо били спремни за непредвиђене ситуације“, рекла је Јурошевићева и истакла да је њихова обавеза да подрже њихове пацијенте којима је потребна крв, а лијече се у другим здравственим установама у РС.


Семберија инфо - С. Јовановић