СУТРА ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА ПОМОЋ МЛАДИМА ОД 100 КМ, ПРАВО ИМАЈУ И МЛАЂИ ОД 18 :: Semberija INFO ::

 

СУТРА ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА ПОМОЋ МЛАДИМА ОД 100 КМ, ПРАВО ИМАЈУ И МЛАЂИ ОД 18


Foto: Ilustracija
Пријаве за исплату једнократне новчане помоћи у износу од 100 КМ младима у Српској почињу сутра и трајеће све до 25. јула.

Пријаве ће бити електронским путем преко портала Министраства финасија РС, путем ОВОГ линка.

"Једнократну новчану помоћ у износу од 100 КМ остварују млади, који на дан 1. јула 2022. године имају од 16 до 29 година, односно рођени од 1. јула 1993. године до 1. јула 2006. године", наводе из Министарства финансија.
Како додају, да би остварили право на једнократну помоћ, млади морају имати држављанство Босне и Херцеговине/Републике Српске, те имати пребивалиште у Српској или бити грађанин Брчако дистрикта БиХ са ентитетским држављанством Српске.
 

"Приликом подношења пријаве потребно је унијети сљедеће податке, име и презиме, ЈМБ, број банкованог рачуна који гласи на име подносица пријаве, те назив банке у којој се налази рачун на који ће бити исплаћен новац", наводе из ресорног министраства.

Поред ових података биће потребно означити и мјесто пребивалишта, односно да ли је пребивалиште у Српској или Брчко дистрикту БиХ.

"Потребно је правилно попунити пријаву, а уколико неки од наведних параметера у пријаве није добро уписан пријаве неће бити могућа", истичу из ресорног министраства.

Подсјећамо, ово није једина помоћ младима у Српској.

Наиме, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће у септембру бити дозначен још један износ од 100 КМ.

(Независне)