Очекује нас освјежење, али и локално грмљавинско невријеме :: Semberija INFO ::

 

Очекује нас освјежење, али и локално грмљавинско невријеме


Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, сутра се у БиХ очекује сунчано вријеме уз умјерен пораст наоблаке током дана. Послије подне могући су локални пљускови, понегдје праћени грмљавином, а очекују се у централним, источним, југоисточним подручјима Босне и мјестимично у Херцеговини. Вјетар ће бити слаб, углавном, сјевероисточни. Јутарња температура од 18 до 24, на југу до 27, а дневна од 34 до 40 степени Целзијуса.

У уторак, 5. јула, према прогнози Завода, прије подне ће бити претежно сунчано. Током дана у Босни ће доћи до постепеног пораста наоблаке праћене кишом, пљусковима и грмљавином. Локално је могуће јаче грмљавинско невријеме, праћено интензивнијим падавинама и јаким ударима вјетра. Јутарња температура од 18 до 24, на југу до 27, а дневна од 29 до 35, на југу до 39 степени.

У сриједу се очекује јутро и већи дио пријеподнева у централним и источним подручјима Босне умјерено до претежно облачно вријеме с локалним пљусковима, а у остатку дана престанак падавина и разведравање. У остатку земље претежно сунчано. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 26 до 33, на југу до 36 степени.

У четвртак се очекује прије подне сунчано. Током послијеподнева постепено наоблачење са сјеверозапада. У касним вечерњим сатима киша се очекује у на крајњем сјеверозападу Босне. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 27 до 33, на југу до 36 степени.


Независне новине