ПРЕДСЈЕДНИКУ СТРАНКЕ НАРОД И ПРАВДА ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСЈЕДНИКУ СТРАНКЕ НАРОД И ПРАВДА ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА


- Кантонални суд у Бихаћу осудио је Халила Бајрамовића на казну затвора у трајању од три године због кривичног дјела обмане при давању кредита и других погодности.

Бајрамовић, који је и актуелни предсједник странке Народ и правда у Унско-санском кантону, ослобођен је одговорности за друго кривично дјело - злоупотребе службеног положаја и овлаштења, а тога су ослобођени и Рифет Алибабић и Санел Хавић, против којих је такођер била подигнута оптужница Тужилаштва УСК.

Бајрамовићу се ставља на терет да је 2005. године Хипо Алпе Адриа банци дао лажне податке те на тај начин прибавио кредитна средства у висини од око милион марака.

Такођер, на терет му се ставља да је из благајне фирме "Дубрава", чији је био директор у то вријеме, узео и противправно присвојио износ од 49.000 марака. Бајрамовић је оптужен да је противправно засновао заложно право над некретнином хотел "Унион", у власништву предузећа "Дубрава", те на тај начин исходовао одобрење кредита залажући поменути хотел под банкарску хипотеку. Бајрамовић, Алибабић и Хавић су били оптужени да су у периоду од 2007. до 2009. године основали фиктивну фирму како би предузеће "Дубрава" могло пословати, с обзиром на то да су му рачуни били блокирани те су на тај начин онемогућили повјериоце да наплате своја потраживања. Против ове пресуде могућа је жалба Врховном суду Федерације БиХ.

(Независне)