СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ МАТЕЈА ПЕРИША :: Semberija INFO ::

 

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ МАТЕЈА ПЕРИША


Foto
Више јавно тужилаштво у Београду утврдило је да нема основа сумње да је смрт хрватског држављанина Матеја Периша (27) посљедица извршења кривичног дјела, имајући у виду све околности од његовог нестанка у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године, извршене провјере, до проналаска његовог тијела, 18. маја у реци Дунав, код Аде Хује.

Како се наводи у саопштењу, тијело је затечено у фази одмаклих постморталних промјена.

Околности које су претходиле нестанку Матеја Периша, изјава лица која су прије нестанка била у његовом друштву, уз извршене провјере и обдукциони налаз не указују да је његова смрт повезана са било којим видом насиља, пише Еуронеwс.

Наиме, обдукцијом коју је по налогу Вишег јавног тужилштва у Београду обавио Институт за судску медицину констатовано је да на тијелу Матеја Периша нема повреда костију главе, врата, трупа ни удова.

"Истовремено, резултати токсиколошких анализа су показали присуство токсичних концентрација амфетамина у крви и органима, уз присуство етил алкохола. Такође, у узорку косе је идентификован кокаин и бензоилекгонин у траговима", наводи се у саопштењу.

Комисијско вјештачење обавила су три вјештака, љекара специјалиста судске медицине.

"Подсећамо да су припадници Министарства унутрашњих послова Србије су од тренутка пријаве нестанка Периша интензивно трагали за њим и предузимали све мере и радње у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, како би пронашли Матеја Периша и расветлили све чињенице и околности његовог нестанка", наводи Више јавно тужилаштво.

На проналаску Матеја Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, као и све полицијске станице на територији града Београда.

(Независне)