ЦВИЈАНОВИЋ: ПРИЧА ИЗ БРИСЕЛА ПОДСТИЦАЈНА; ПОЈЕДИНЦИ ЈЕ ИСКОРИСТИЛИ ЗА ПОЛИТИЧКА ПРЕПУЦАВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈАНОВИЋ: ПРИЧА ИЗ БРИСЕЛА ПОДСТИЦАЈНА; ПОЈЕДИНЦИ ЈЕ ИСКОРИСТИЛИ ЗА ПОЛИТИЧКА ПРЕПУЦАВАЊА


Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је дошло вријеме да и БиХ мало помогне Европској унији да би она могла да помогне нама.

Осврћући се на јучерашњи састанак лидера парламентарних странака из БиХ са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом у Бриселу, Цвијановић је рекла да и ЕУ жели да забиљежи одређени напредак.

- Оно што сам чула од предсједника СНСД-а Милорада Додика и учесника састанка јесте да носе позитивне утиске, да су се организатори трудили да изађу у сусрет ономе што јесу реалности у оквиру БиХ и да документ који се тамо појавио, а који је исполиран у складу са захтјевима из Републике Српске, представља одређене орјентире како се понашати у наредном периоду - рекла је Цвијановић у Челинцу.

Цвијановић је навела да с обзиром на опредјељење да БиХ креће ка ЕУ и на чињеницу да је дошло до озбиљног застоја и да се није много тога дешавало на том плану у претходном периоду, овај састанак требало да буде нека подстицајна прича.

- Требало је да коначно почнемо радити одређене ствари, а да оне буду у складу са нашим уставним обавезама, али и нашим спољно-политичким опредјељењем - рекла је Цвијановић.
 
 (РТРС)