САСТАНАК ЗЕЛЕНОГ КЛУБА СА ПРЕДСТВНИЦИМА БРЧКО ДИСТРИКТА И КОНФЕРЕНЦИЈА О КЛИМАТСКОЈ АКЦИЈИ У БиХ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ЗЕЛЕНОГ КЛУБА СА ПРЕДСТВНИЦИМА БРЧКО ДИСТРИКТА И КОНФЕРЕНЦИЈА О КЛИМАТСКОЈ АКЦИЈИ У БиХ


Foto
У Сарајеву је одржан састанак представника Зеленог клуба БиХ са представницима власти Брчко дистрикта у циљу унапређења енергетске ефикасности, када је у питању снабдјевање енергијом дистрикта и БиХ.

Према ријечима Желимира Нешковића, потпредсједника Зеленог клуба састанак је одржан у згради Парламентарне скупштине БиХ, а делегације су предводили Саша Магазиновић предсједник Зеленог клуба и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић.



„Један од закључака састанка је да ће у наредних мјесец дана представници Зеленог клуба бити гости дистрикта у Брчком гдје ћемо конкретизовати енергетске потенцијале самог Брчко дистрикта и њихов досадшњи рад на унапређењу енергетске ефикасности“, навео је Нешковић.

Он је додао да ће дистрикт конкретније радити на промоцији кориштења обновљивих извора енергије и вршити умрежавање по том питању на нивоу БиХ, те усагласити законске оквире дистрикта са Представничким домом и Домом народа БиХ.



Након наведеног састанка одржана је конференција о Климатској акцији у БиХ на којој су учествовали представници Зеленог клуба са представницима амбасада неколико земаља у БиХ, а међу њима и Јургис Вилцинскас, замјеник шефа Европске уније у БиХ и Ингрид Мекдоналд резидентна координаторка Уједињених нација у БиХ, као и представници неколико градова у БиХ и Брчко дистрикта.

Вођени су разговори о Климатској акцији, достигнућима и наредним корацима када је у питању Климатска акција у БиХ.