Захарова тврди да се дио оружја намијењеног Украјини налази и у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Захарова тврди да се дио оружја намијењеног Украјини налази и у БиХ


Током јучерашњег брифинга министарства вањских послова Руске Федерације, гласноговорница Марија Захарова казала је како је Русија забринута за балканске државе које желе бити дио НАТО савеза те да се дио наоружања за Украјину налази и у БиХ.

На почетку обраћања Захарова је казала како се све више градова и мјеста у Украјини враћа мирном животу.
Гласноговорница тврди да украјински режим наставља регрутирати стране плаћенике, те да је више од 6.500 војника из САД-а, Велике Британије, Израела, Пољске, Канаде и Чешке већ регрутовано у иностранству. Осврнула се и на доставу оружја украјинској војсци.

Захарова сматра како Запад заборавља да испоруке оружја Украјини доводе до развоја црног тржишта оружја, те да о томе за сада говори само Интерпол, док остале сигурносне агенције још не коментирају да је оружје у рукама "криминалаца и терориста".

"Они разумију куда све ово води. Према информацијама које се појављују у медијима, међународне криминалне групе већ су развиле шеме за извоз оружја из Украјине. Нешто оружја се већ налази у Босни, Албанији и на Косову. Подсјећам да сада Запад, САД, и НАТО у цјелини, показују забринутост за будућност Балкана", казала је током брифинга Захарова.


Истакла је да Русија размишља о томе какву ће будућност Балкан имати под "окриљем НАТО-а, а и од таквог наоружања на црном тржишту". Упозорила је да ће они који испоручују оружје Кијеву, бити одговорни за сигурност својих грађана.


Кликс