ТИЈЕЛА ДВОЈИЦЕ МЛАДИЋА ИЗВУЧЕНА ИЗ ПЛИВЕ :: Semberija INFO ::

 

ТИЈЕЛА ДВОЈИЦЕ МЛАДИЋА ИЗВУЧЕНА ИЗ ПЛИВЕ


Foto
ЈЕЗЕРО, ШИПОВО – Језеро и Шипово завијени су у црно након трагедије у којој су настрадала двојица деветнаестогодишњака Д.П. из Језера и Н.Б. Шипова када су аутомобилом слетјели у ријеку Пливу.

Како незванично сазнајемо настрадали младићи живјели су у близини, али један је административно имао пребивалиште у Шипову јер их је дијелила само ријека.

Њихов нестанак пријављен је данас полицији, а нађени су око 15.30 у голфу с којим су и слетјели у ријеку Пливу у Језеру.

Како незванично сазнајемо младићи су се након завршетка радног времена, из кафића у Језеру заједно упутили кући.

Како је рекао наш извор, један од несталих младића био је те вечери у кафићу а други је дошао при крају радног времена како би заједно ишли кућама.

"Како нису стигли кући, алармирана је полиција те је започела потрага од мјеста одакле су отишли", рекао је извор "Независних".

Како сазнајемо трагови возила од језеру Ђол, довели су до проналаска возила с тијелима у води које је извучено из корита ријеке Пливе, а за младићима су трагали и рониоци.

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, полицијској станици Језеро око 08.15 часова пријављено је да су Д.П. и Н.Б око 02.30 часова, аутомобилом голф упутили из једног кафе бара у Језеру у правцу мјеста Черказовићи, општина Језеро.

"Путнички аутомобил којим су се наведена лица удаљила пронађен је у кориту ријеке Пливе, у мјесту Черказовићи, општина Језеро. У  потрагу за наведеним лицима су били укључени полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, као и Јединица жандармерије Мркоњић Град, и  службеници САЈ МУП-а Републике српске (ронилачки тим)", навели су из ПУ Мркоњић Град.

Како је за "Независне новине" рекла Снежана Ружичић, начелница Језера, ово је велика трагедија за општину.
"То су наша дјеца, која су ишла у нашу школу. То су наши младићи од 19 година. Претужно је, немам ријечи", рекла је Ружичићева.

Како је рекла, нису јој познате околности под којима се десила трагедија и то ће утврдити истражни органи, али је ово превелики губитак јер су угашена два млада живота.

И мјештани Шипова у сузама су данас чекали информације док се трагало за младићима, надајући се да се црне слутње неће обистинити, али нажалост проналазак њихових тијела потврдио је оно чега су се највише плашили.

"Шта рећи, надали смо се да неће бити оно најгоре. Превелика је ово туга", рекао је наш саговорник из Шипова.
О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука по чијем се налогу предузимају све даље мјере и радње.

(Независне)