„ШАРЕНО“ ПРОГРАМИРАЊЕ НА ДЈЕЧИЈЕМ САЈМУ У БАЊАЛУЦИ: ЦАЛЦУЛУС ЦЕНТАР НУДИ СЈАЈНУ ВИКЕНД ЗАБАВУ :: Semberija INFO ::

 

„ШАРЕНО“ ПРОГРАМИРАЊЕ НА ДЈЕЧИЈЕМ САЈМУ У БАЊАЛУЦИ: ЦАЛЦУЛУС ЦЕНТАР НУДИ СЈАЈНУ ВИКЕНД ЗАБАВУ


Foto
Дјечији сајам, једна од највећих регионалних сајамских манифестација за дјецу и породицу, који ће током викенда уљепшати бањалучку Дворану Борик, ове године ће бити и у знаку програмирања.

Цалцулус Траининг центар компаније Проинтер ИТСС, чланице Инфинитy Интернатионал Гроуп, на свом штанду ће окупити малишане од 8 до 12 година и показати им како изгледа „шарено“ програмирање.

„Ради се о Минецрафт: Едуцатион Едитион и Сцратцх програмирању. Програмирање у Минецрафт окружењу је врло занимљиво и омогућава дјеци да изразе креативност, док истовремено уче о разним појавама из природе и друштва и како логички рјешавати проблеме. То је Блоклy програмски језик заснован на Јава Сцрипт-у и Пyтхон-у уз помоћ којег дјеца уче да слажу наредбе у облику коцкица у боји. Могу да управљају својим агентом који је врста робота и дају му наредбе које он извршава у Минецрафт окружењу“, објашњавају у Цалцулусу.

У свим тим занимацијама клиници могу учествовати већ сутра, од 13-17 часова, а у истом периоду, у недјељу, очекује их још новитета.

„Другог дана сајма, у недјељу, имаћемо демо часове Сцратцх-а. Користећи Сцратцх, дјеца могу без напора научити да сами направе једноставне игрице и програме, а на исти начин своју креативност могу претворити и у интерактивне приче и мултимедијалне анимације. Програмирање у Сцратцху потпуно је визуелно. Дјеца пишу програме тако што слажу готове блокове у веће конструкције“, кажу из Цалцулуса, најављујући сјајну викенд забаву. 

Мачишани ће моћи да се пријаве на њиховом пулту и да се у првих пола сата, заједно с тренером, упознају са основним корацима програмирања, као и крајњим циљем учења.

Учесници ће, такође, добити захвалнице и могућност учешћа у наградној игри, а срећни добитници биће награђани са мјесец дана бесплатног курса у Цалцулусу.

Осим дјеци омиљеног Прокида који ће их, као и обично, увесељавати, на сајму их очекују још неке наградне игре и изненађења, а ни родитељи неће остати „кратких рукава“. Цалцулусов тим представиће и бројне едукације које нуде одраслима.

У Проинтеру наглашавају да је кроз овај центар, познат по бројним едукацијама и тренинзима у области информационих технологија, већ прошло много малишана, али и одраслих. Посебно је значајно, кажу, што је у Цалцулусу креирана оаза знања за дјецу, младе и све оне који желе да уче и развијају своје компетенције, кроз лиценциране програме и обучене лиценциране тренере.