МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ УЧЕСНИК ЕНЕРГЕТСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У БЕРЛИНУ :: Semberija INFO ::

 

МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ УЧЕСНИК ЕНЕРГЕТСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У БЕРЛИНУ


Foto
Привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић истакао је да Република Српска има велики потенцијал  када је ријеч о геотермалној и соларној енергији.
 
-Тај потенцијал Република Српска има због саме климе, али и великог броја сунчаних дана, као и површине које се могу примјенити за поставку соларних панела. У Спској има топлотних извора воде на врло ефикасним површинама које можемо на  једноставан начин да употријебимо за гријање становништва-рекао је Којадиновић који данас учествује на Енергетској конференцији у Берлину.
 
Којадиновић је након данашњег панела посвећеном енергетским ресурсима рекао да су ове теме веома важне за цијелу Европу.
 
-Препоруке су да се енергетски ресурси као што су угљен, течна горива, гас и слично, које посједује Европа, а већину од њих увози из Руске федерације у што  краћем року пређе на регенеративну енергију. Тиме би се смањила зависност од увоза-рекао је Којадиновић.
 
Он је појаснио да је циљ да се до 2030. године пређе на природне изворе енергије као што су термалне воде, сунчеви панели, ветрењаче и слично.
 
-Са природним ресурсима смањује се угљен диоксид, а добија се на еколошком плану -закључио је Којадиновић.
 
Он на Енергетској конференцији у Берлину присуствује као члан Њемачке организације судских вјештака и експерата који су и организатори данашње конференције.
 
Мирослав Којадиновић је индустријски архитект у инжењерингу а сувласник је компаније "Доматек" која се бави испитивањем ваздуха, воде и медицинским сектором.Родом је из Теслића а живи у њемачком граду Бургхаузену.
 
Током протеклих година доказао се као велики хуманитарац а за свој хуманитарни рад добитник је више признања општине Лопаре и других општина у Српској.
 
Познат је као велики патриота Републике Српске.