ВУЧИЋ: С ПУТИНОМ ЋУ РАЗГОВАРАТИ О ТРИ ВАЖНЕ СТВАРИ :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ: С ПУТИНОМ ЋУ РАЗГОВАРАТИ О ТРИ ВАЖНЕ СТВАРИ


Foto
Председник Александар Вучић изјавио је да су за њега три ствари важне у разговору са руским председником Владимиром Путином за неколико дана – количине гаса, цена гаса и сигурност снабдевања.

На питање новинара да ли очекује да ће Владимир Путин током разговора, кроз неколико дана, имати политичка условљавања од којих ће зависити цена гаса, Александар Вучић је рекао да не може да зна шта ће Путин њега да пита, већ да зна само шта ће он питати руског председника.

"За мене су три ствари важне, а то је количина гаса, цена гаса и сигурност снабдевања гаса, плус разговор о свим осталим питањима", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после обиласка радова на изградњи београдског метроа на Макишком пољу.

"Ја знам како се ја припремам за састанке, а како се припрема он, морате да питате људе из његовог кабинета, то не могу да знам", додао је Вучић.

"Надамо се да ће превладати мир, да ће се сукоби стишати"

Нагласио је да се сви надају да ће превладати мир у свету и да неће бити никаквих даљих сукоба, а да ће се они који постоје стишавати.

"Да ли верујем у то, не верујем, али се надам томе", рекао је Вучић.

Вучић је то рекао коментаришући најаву америчког председника Џозефа Бајдена о могућем нападу САД на Кину, ако Кина крене на Тајван и додао да је "сувише мали да би на било који начин говорио о великим светским силама".

"Зна се који су принципи поштовања међународно-јавних правних норми за које се Србија залаже", навео је Вучић.

(РТС)