Хапшења због трговине канабисовим уљем: Претреси на 36 локација, полиција трага за 32 особе :: Semberija INFO ::

 

Хапшења због трговине канабисовим уљем: Претреси на 36 локација, полиција трага за 32 особе


Фото - Кликс

ЗЕНИЦА - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона ухапсили су више особа и претресају објекте на 36 локација на подручју Зенице, Високог, Мостара и Широког Бријега, у оквиру оперативне акције „Мета“, јавио је Кликс.

 

-Поступајући по наредбама општинских судова у Високом и Зеници, у наставку оперативне акције „Мета“, у раним јутарњим часовима, полицијски тимови Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона (МУП ЗДК) започели су истовремени претреси на најмање 30 локација у Високом, четири локације у Зеници, једној локацији у Мостару и једној у Широком Бријегу. Слободе је лишена једна група осумњичених од пет особа које ће бити приведене при доласку у полицијску станицу у Зеницу, а у току је њихово привођење – истакли су у полицији.

Додали су да претресе о врше с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у дањем поступку, као и лоцирања и лишења слободе 32 особе које су мета акције.

-Оне су осумњичене за извршење више кривичних дјела - неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, одавање службене тајне, кривотворење исправе, недозвољено држање оружја или експлозивних материја  - наведено је у саопштењу МУП-а ЗДК.

Активности у оквиру акције „Мета“  предузимају под надзором Кантоналног тужилаштва ЗДК, у сарадњи са Федералном управом полиције и уз техничку подршку Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Акција је започета крајем марта с циљем откривања надриљекарства и ланца продаје канабисовог уља које је у БиХ илегално коришћено за лијечене. Тада је слободе лишено више особа због недозвољеног промета канабисовим уљем. Између осталих, приведени су бизнисмен из Високог Гордан Мемија, полицијски службеник из истог мјеста Ален Мекић, манекенка Џејла Главовић и њен муж Махир Очуз. Сви су убрзо пуштени на слободу, а како су истакли канабисово уље су користили за лијечење, а не продају.


Глас Српске