РЕЗЕРВОАР ГОРИВА БИЋЕ СКУПЉИ ЗА ЧЕТИРИ МАРКЕ :: Semberija INFO ::

 

РЕЗЕРВОАР ГОРИВА БИЋЕ СКУПЉИ ЗА ЧЕТИРИ МАРКЕ


Foto
На бензинским пумпама у Српској, гориво ће ускоро поскупјети до седам фенинга, што значи да, ако желите напунити резервоар од 60 литара, то ће вас коштати око четири марке више него што је то досад био случај.

"У наредним данима се очекује раст цијена у просјеку за пет до седам фенинга, зависно од дистрибутера и регије", рекао је данас за "Независне новине" Драган Тришић, предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске.

Прометници истичу да је цијена барела нафте ових дана између 100 и 112 долара, те предвиђају да ће раст бити настављен. Потврдили су да је гориво у Српској тренутно, како кажу, "благо поскупјело" у односу на цијене од прије 10 до 15 дана.

"Цијене се сад крећу за дизел од 3,13 до 3,30, док је бензин од 2,85 до 3,09 КМ по литру, зависно од дистрибутера и регије", навео је Тришић.

У ФБиХ, како нам је потврђено из Федералног министарства трговине, данас је бензин коштао између 2,71 и 3,16 КМ, а дизел од 3,06 до 3,41.

Баш као што је то случај у Српској, дошло је до раста цијена и на бензинским пумпама у ФБиХ, односно поскупио је дизел.

Из Федералног министарства трговине речено нам је да је просјечна малопродајна цијена бензина данас износила 2,87 КМ по литру, док дизел БАС ЕН 590 у просјеку кошта 3,16 КМ.

"У петак, 6. маја, просјечна малопродајна цијена бензина износила је 2,87 КМ по литру, док је дизел БАС ЕН 590 коштао 3,13 КМ", рекли су за "Независне новине" из Федералног министарства трговине.

(Независне)